HTC este interesata de divizia de telefoane mobile a Panasonic

35

Potrivit unor informatii, compania HTC este interesata de divizia de telefoane mobile a Panasonic, scrie publicatia japoneza SankeiBiz.

O achizitie ar ajuta compania taiwaneza sa castige cota de piata in Japonia, unde smartphone-urile Panasonic inca se bucura de succes. Compania nipona a incercat, fara succes, sa reintre pe piata europeana cu modelul de Eluga (foto).

Panasonic nu a reusit sa devina un nume cunoscut pe piata globala de smartphone-uri, iar intrebarea care se pune este de ce ar vrea HTC sa faca aceasta tranzactie? O explicatie ar fi aceea ca Panasonic dispune de brevete valoroase, care ar putea ajuta HTC in procesele pe care le are in care compania este acuzata de incalcarea proprietatii intelectuale.

HTC a inregistrat in ultimele trimestre scaderi ale vanzarilor de smartphone-uri si ale veniturilor. Compania isi pune acum toate sperantele in noul model varf e gama HTC One. Desi acesta a fost bine primit de presa IT si de analisti, ramane de vazut daca si consumatorii vor opta pentru acest terminal.