HTC a lansat API-ul pentru portul IR al lui HTC One

  14

  Programatorii au de astazi acces la cea mai interesanta inovatie plasata de HTC pe smartphone-ul One / M7, portul infrarosu (IR), menit sa transforme dispozitivul in telecomanda universala.

  Application Programming Interface-ul (API) pentru portul IR a fost inclus de taiwanezi in pachetul OpenSense SDK. Daca ati reusit sa puneti mana pe un HTC One sau doriti sa vedeti cam ce poate API-ul il puteti solicita direct celor de la HTC.

  Portul IR este o alegere interesanta, dar ineficienta pe un telefon de 660 de euro. Acum cand sunt deja disponibile masini de spalat, frigidere etc. cu WiFi, sa nu mai vorbim de smart TV-uri ce rost are sa cumperi un telefon scump doar fiindca are port IR? Pe un telefon din clasa de mijloc a preturilor poate ar fi facut diferenta.

  Succesul initiativei HTC IR depinde acum doar de imaginatia dezvoltatorilor de aplicatii, iar prin lansarea API-ului, taiwanezii confirma ca sunt constienti de acest lucru. Cu sau fara IR, HTC One este un smartphone demn de toata lauda, in plus arata si bine.

  Sursa: blog.htc.com