HP Z2 Mini este o statie grafica intr-un format compact de birou

37

HP Z2 Mini este o statie grafică cu putere de procesare mare, realizată pentru industria creativă, dar pentru ce care nu vor o cutie gigantică și zgomotoasă pe birou. Aduce tehnologii de ultimă generație, procesoare puternice, plăci grafice dedicate, dar într-o carcasă compactă cu design extraterestru.

 

Au ales pentru putere de procesoare un CPU Intel Xeon, grafică Nvidia Quadro M620, SSD M.2, iar carcasa are numai 2.3 inch grosime. Este o configurație de cel puțin două ori mai puternică decât un desktom mini normal, iar utilizatorul poate rula proiecte pe șase display-uri simultan. De asemenea, Z2 Mini este cu 63% mai silențios decât orice desktop clasic din companie. Au realizat pentru el un sistem de răcire special, iar forma octogonală a carcasei ajută la disipare, nu doar arată bine.

 

HP spune că noua stație de lucru este realizată pentru cei care lucrează în CAD, fac design, grafică și 3D, iar în anumite tipuri de jocuri s-ar putea descurca decent chiar dacă nu este un sistem de gaming.

 

Sistemul are un procesor Intel Xeon E3-1200v5, 32GB de RAM DDR4, hard-discul HP Z Turbo Drive are viteze de citire de 1GB/s și capacitate pînă la 1.5TB. Versiunile cu Core i7, i5 sau i3 sunt mult mai ieftine, dar performanțele scad. Nividia Quadro M620 este o soluție mobilă, pentru laptop-uri, are 2GB de VRAM, suportă Autocad sau 3DS Max, dar nu este VR-Ready. Are port USB Type-C, dar nu are Thunderbolt 3, de asemenea are DisplayPort, dar nu HDMI.

 

Prețurile încep de la 699 dolari, dar acea variantă este probabil cu Core i3, RAM puțin și stocare redusă. Nu au anunțat prețul pentru varianta de top.

 

Πηγή: Engadget