HP va lansa primul sau Chromebook

21
Sistemul de operare Chrome OS de la Google castiga teren. HP, al doilea cel mai mare producator global de PC-uri, se pregateste sa lanseze primul sau Chromebook. 
 
Asta dupa ce, saptamana trecuta, cel mai mare producator mondial de computere personale, Lenovo, a anuntat ca va lansa laptopuri cu sistem de operare Chrome OS
 
Platforma Google incepe sa arate ca un succes. Acer si Samsung inregistreaza vanzari foarte bune pe segmentul de Chromebook-uri, in timp ce dispozitivele care ruleaza cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, Windows 8, nu se bucura de popularitate. 
 
Presedintele Acer, Jim Wong, a declarat ca Chromebook-urile au reprezentat pana la 10% din livrarile de laptopuri facute de companie in SUA din noiembrie 2012 pana acum. In ceea ce priveste Samsung, Chromebook-ul sau (foto) este cel mai vandut computer portabil de pe Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume. 
 
Potrivit unor surse, Chromebook-ul HP va avea un ecran cu diagonala de 35,56 cm (14 inci), cu rezolutie de 1366×768, procesor Intel Celeron de 1,1 GHz, 2 GB memorie RAM si capacitate de stocare pe SSD de 16 GB.  Bateria va avea o autonomie medie de 4 ore si 15 minute. 
 
Mai multe informatii despre Chromebook-uri gasiti aici