HP furnizeaza solutii tehnologice de ultima ora pentru “The Croods”, filmul de animatie si aventura de la DreamWorks

9

DreamWorks Animation SKG, a ales HP pentru solutiile tehnologice folosite la crearea filmului de desene animate “The Croods”, extinzand astfel limitele  imaginii moderne pentru aceasta aventura preistorica animata care este orice, mai putin primitiva.

Pentru aceasta comedie de familie, DreamWorks Animation a folosit resurse tehnice din portofoliul HP pentru a crea cea mai avansata grafica utilizata pana acum. Portofoliul HP Converged Infrastructure, care include atat servere, solutii de stocare, solutii de networking, software de administrare si statii de lucru, cat si echipamente de imprimare si redare digitala de la HP, a asigurat o baza tehnica ultraperformanta, necesara indeplinirii cerintelor artistice ale studioului.

“Lucrarile digitale de ultima generatie necesita un volum enorm de putere de operare si colaborare orchestrata la nivelul studiourilor noastre”, a spus Derek Chan, Director, Global Technology Operations, DreamWorks Animations. “Portofoliul HP Converged Infrastructure asigura producatorilor nostri de film resursele necesare pentru a da viata viziunii lor creative si a face filme minunate pentru publicul.”

Productia animatiei “The Croods” a necesitat peste 80 de milioane de ore de randare pentru a genera imagini vizuale pornind de la modele tridimensionale. Pentru a da viata unor personaje precum tatal protector Grug si Eep, fiica  sa adolescenta si rebela, DreamWorks a contat pe serverele HP ProLiant si portofoliul HP Enterprise Services utilizate in sediile de randare din patru locatii geografice – Glendale si Redwood City in California, Bangalore in India si Las Vegas. Performanta si puterea de operare continua livrate de solutiile HP au permis DreamWorks Animation sa randeze volumul enorm de date necesar productiei filmului.

Artistii de la DreamWorks Animations au folosit HP Z820 si Z800, cele mai noi statii de lucru de la HP, pentru a construi creaturile exotice si peisajele extraordinare pe care le intalneste familia Croods. Statia de lucru HP Z820 este dotata cu procesoare duale Intel Xeon si este cu pana la 50% mai rapida decat modelele precedente, ceea ce le permite artistilor sa lucreze interactiv la scene ample si complexe, care cuprind multiple cadre, personaje si filme.

De asemenea, studioul de inregistrare de ultima generatie al DreamWorks Animations a folosit statiile de lucru HP Z800 pentru a captura inventiile creative ale lui Guy si rasul cald al lui Gran. HP a imbunatatit si mai mult experienta utilizatorului cu solutia HP Remote Graphics Software, care a permis artistilor din

studiourile din Glendale, Redwood City si Bangalore sa colaboreze in timp real pe un singur ecran de desktop.