HP ENVY x2 ofera inspiratie pentru probele din cadrul concursului Project Runwaw

24

HP si-a prezentat tehnologia inovatoare in cadrul cunoscutei emisiuni „Project Runway”, emisiune gazduita de super modelul Heidi Klum.

Este cel de-al cincilea sezon consecutiv sprijinit de HP si Intel in cadrul caruia compania demonstreaza inca o data rolul pe care tehnologia il poate juca in arta si creatie.

Punand accentul pe confectionarea modelelor, episodul “The Art of Fashion” a inceput la expozitia de la Muzeul Solomon R. Guggenheim, “Art of Another Kind: International Abstraction and the Guggenheim, 1949-1960.” Echipele “Project Runway” au fost indemnate sa utilizeze simbolicul muzeu proiectat de Frank Lloyd Wright , expozitiile acestuia si hibridul ultrasubtire HP ENVY x2 ca surse de inspiratie pentru doua piese de design: una  super-avangardista, iar cealalta pret-a-porter. Designerii au folosit si PC-urile HP TouchSmart  cu procesoare Intel® CoreTM pentru a crea modele textile unice pentru aceasta proba.

Designul ingenios al Guggenheim a fost scanteia creatoare care i-a inspirat pe artistii de toate genurile de la deschiderea sa in 1959,” a declarat Chris Bohrer, director, Worldwide Consumer PC Marketing, HP. “Utilizarea tehnologiei HP, precum laptopul hibrid ENVY x2 care se transforma intr-o tableta, pentru a-i inspira pe designerii talentati  de pe podiumurile de moda, este doar un exemplu al modului in care tehnologia si artele se intrepatrund”.

“Am dorit ca tesaturile si hainele mele sa aduca un omagiu indraznelii absolute a lui Frank Lloyd Wright in abordarea lui privind designul muzeului, precum si creativitatii nemarginite a expozitiilor din vitrinele Guggenheim,” a declarat castigatorul probei, Stanley Hudson. “Folosirea produselor HP mi-a permis sa creez un design deosebit de inovator”.

Proba anuala HP si Intel din cadrul “Project Runway” a devenit un punct de referinta si unul dintre episoadele preferate ale fanilor.

In acest sezon, HP si Intel isi invita telespectatorii sa creeze un portofoliu care sa le ilustreze stilul lor personal, inspirat din emisiune, avand sansa sa castige noi PC-uri HP, bani si diferite alte premii. Fanii pot sa isi inregistreze proiectele pe www.HP/projectrunway.com, iar expertii in fashion de la FashionIndie, TRENDLAND si BRIT + Co. vor face jurizarea acestora.

Concursul a inceput pe 4 aprilie, iar jurizarea va avea loc intre 24 aprilie si 8 mai. Fiecare proiect trebuie sa includa minim 5 piese, inclusiv un design pentru un UltrabookTM HP. Castigatorul va  fi anuntat la mijlocul lunii mai.