HP acuza Autonomy de frauda in valoare de 8,8 miliarde de dolari

14

Compania HP (Hewlett-Packard) a declarat ca a descoperit o serie de nereguli grave in contabilitatea firmei Autonomy, in valoare de 8,8 miliarde de dolari. Informatia a aparut in urma concedierii directorului general al gigantului, Leo Apotheker, care sustine ca in momentul preluarii s-a facut o achizitie mare in firma.

Fondatorul firmei Autonomy, Myke Linch, spune ca HP minte, incercand sa acopere cele mai proaste rezultate financiare din ultimii ani. HP a fost una dintre cele mai solide companii, insa a ajuns la o valoare de piata de aproximativ 20 d emiliarde de dolari, comparative cu 155 mld.$ din anul 2000.

Firma Autonomy a fost preluata anul trecut de catre compania HP. Tranzactia dintre cele doua a fost supervizata de 15 companii de audit, consultant, firme de avocatura sau banci de investitii.

Deloitte a fost angajata pentru a verifica finantele firmei Autonomy, iar KPMG pentru a audita ce face Deloitte. de asemenea, printre cele 15 firme se afla Barclays, mini-banca Perella Weinberg etc.

Nici HP, nici Autonomy nu au vrut sa comenteze acest subiect.

Sursa: Reuters