HoloLens, abordarea Microsoft in ceea ce priveste realitatea augmentata

18

Microsoft “viseaza dincolo de cuvinte”, ceea ce inseamna ca a inceput sa ia in considerare hologramele prin programul Windows Holographic. Acesta seamana izbitor cu extensia RoomAlive, dar nu este limitata doar la jocuri.

 

Potrivit unui oficial Microsoft, aplicatiile Holographic sunt aplicatii universale Windows 10, ceea ce inseamna ca dezvoltatorii care le vor crea le vor putea lansa pe o varietate de dispozitive. Aplicatiile Windows Holographic functioneaza la pachet cu nou lansata casca cu realitate augmentata HoloLens ce permite legatura dintre obiectele fizice si lumea digitala.

 

Microsoft a prezentat HoloLens impreuna cu o aplicatie numita HoloStudio in care unul dintre angajatii companiei a construit un quadrocopter virtual doar folosindu-se de gesturi si comenzi vocale, totul intr-un proces extrem de natural. De altfel, oficialul Microsoft a conectat apoi totul la o imprimanta 3D si a creat o versiune 3D-printed a quadrocopterului. Asta a aratat ca ideea Microsoft nu este deloc fantezista si se poate aplica clar in realitate.

 

Acest proiect a luat nastere ca urmare a parteneriatului dintre Microsoft si NASA Jet Propulsion Laboratory. Iata si un material video care prezinta HoloLens:

 

 

Πηγή: Engadget