HMD a dezvaluit telefonul Nokia 150 cu pret de 26 de dolari

412

Nokia 150 va costa doar 26 de dolari, este cel mai ieftin telefon care va fi lansat anul viitor. Citisem chiar zilele trecute că Nokia se va relansa cu modele de telefoane Android ieftine, dar niciunul dintre acestea nu costa chiar 26 de dolari. Ei bine, Nokia 150 este mai degrabă un feature-phone, nu un telefon smart, adică are butoane.

 

Practic, HDM continuă astfel fostul brand Nokia Asha, modelele de telefoane mobile cu butoane, destinate zonelor mai sărace ale lumii, unde oamenii au nevoie de un astfel de telefon doar pentru a vorbi. Evident, există și un model dual-SIM, iar detaliile tehnice sunt minimaliste. Ecranul are diagonala de 2.4 inch, are radio FM, player de MP3 și câteva jocuri video instalate din start. Bateria ține mai mult decât la un smartphone, 22 de ore în convorbire sau 30 de zile în stand-by, dar oricum peste un telefon deștept.

 

Noile modele Nokia vor fi disponibile în Europa, deci bănuiesc că vor ajunge și la noi destul de rapid. Telefonul costă 26 de dolari plus taxele locale, bănuiesc undeva la 150 de lei cu toate taxele. HMD Global deține dreptul de utilizare a brandului Nokia și va plăti taxe de utilizare către compania finlandeză. Terminalele vor fi produse probabil de Foxconn.

Πηγή: VentureBeat