Hewlett-Packard a lansat noi laptopuri din seriile Envy si Pavilion

18

Hewlett-Packard a lansat noi laptopuri din seriile Envy si Pavilion, printre acestea fiind inclus si modelul Pavilion TouchSmart cu diagonala de 11,6 inci, disponibil la un pret de 399 dolari, a anuntat compania.

De asemenea, printre noile lansari se numara trei laptopuri cu ecran tactil si doua fara aceasta functie.

Pavilion TouchSmart, cel mai ieftin model cu touchscreen, si Envy TouchSmart 15, cu diagonala de 15,5 inci, care costa 529 dolari, au ultimele cipuri Advanced Micro Devices (AMD).

Ultimele cipseturi produse de AMD, cu nume de cod Kabini, Temash si Richland, au fost prezentate pe piata joi.

Ultrabook-ul Envy TouchSmart 14 are in dotare Intel Haswell, un ecran cu rezolutia de 3200×1800 pixeli, iar pretul incepe de la 699 dolari.  

HP a fost afectat de interesul manifestat de utilizatorii finali, care s-au orientat catre tablete si smartphone. Astfel, vanzarile de PC-uri ale HP au scazut cu 23,7% in primul trimestru, fata de aceeasi perioada din anul anterior, in timp ce Lenovo a castigat din cota de piata.

Pretul redus pentru Pavilion TouchSmart, de 399 dolari, a fost atins de HP utilizand un procesor produs de AMD, low-cost, precum si ecrane tactile mai fiabile, apreciaza Dean McCarron, analist principal la Mercury Research.

Procesoarele AMD sunt mai ieftine decat cele produse de Intel. In ciuda diferentei de pret, solutiile Intel raman in continuare cele mai folosite pentru laptopurile cu ecran tactil. Cererea pentru aceste ecrane tactile este in crestere datorita sistemului de operare Windos 8, iar pretul lor este in scadere, a mai spus McCarron.