hereO, ceasul inteligent pentru copii

42

Gadget-urile create special pentru copii nu sunt ceva nou. Cele mai multe dintre ele sunt scumpe si realizate prost si ofera functii distractive pentru cei mici, dar fara prea multe care sa fie utile in viata de zi cu zi. Totusi, se pare ca aceste lucruri incep sa se schimbe, iar unul dintre dispozitivele care face diferenta este ceasul inteligent hereO.

 

HereO este un gadget colorat, iar compania producatoare sustine ca “este cel mai avansat” ceas inteligent cu GPS creat vreodata in categoria de produse care ii vizeaza pe cei mici. HereO a fost prezentat in cadrul evenimentului CES 2015 si pare mai degraba un dispozitiv care sa ii ajute pe parinti, nu pe copii. Desigur, pentru copii care poarta hereO, acesta afiseaza ora, dar mai exista si alte functii care nu se vad fara o analiza atenta, cum ar fi existenta unei cartele SIM care este compatibila cu retelele din peste 120 de tari.

 

Parintii pot monitoriza locurile in care se afla cei mici pentru ca ceasul este dotat cu GPS, iar pentru cazurile in care copii se afla in cladiri, smartwatch-ul va folosi localizarea pe baza retelelor Wi-Fi, daca acestea sunt disponibile. De asemenea, parintii pot sa seteze zone de siguranta si vor primi notificari de fiecare data cand copilul intra in una dintre acestea (ex: scoala, acasa). In plus, exista o notificare speciala pe care parintii primesc daca cineva incearca sa ia copilului ceasul de la mana. Copii pot declansa si ei o alerta de panica, in cazul in care sunt in pericol.

 

Ceasul inteligent hereO vine in mai multe variante de culori, este rezistent la apa si compatibil atat cu dispozitivele Android cat si cu cele iOS. Incarcarea bateriei se face prin intermediul unui port USB, iar autonomia este de 60 de ore. HereO se vinde cu 179 de dolari, dar, pe langa costurile efective de cumparare a ceasului, mai trebuie achizitionata aplicatia hereO Family App, pentru care exista o taxa de 4.95 dolari pe luna.

 

Πηγή: Slashgear