Henn-na este un hotel din Japonia care are angajati roboti

38

Un nou hotel din Japonia, care se va deschide in iulie, va folosi 10 roboti ca sa iti ofere serviciile, dintre care trei sunt poligloti. Kokoro, creatorul, ii numeste actroids si vei putea sa ii vezi daca vizitezi hotelul Henn-na a prefecturii din Nagasaki. Robotii poligloti vor fi receptioneri, iar restul se vor ocupa de serviciile hoteliere.

 

Acesti Actroizi pot face contact vizual cu clientii si pot raspunde la limbajul corporal. Dupa ce vei trece de receptie, un robot iti va duce bagajul in camera, iar restul se vor ocupa de cafeaua ta, de curatenia din camera, de hainele pe care trebuie sa le speli si de multe altele. Totodata, acesti roboti se folosesc de tehnologia recunoasterii faciale pentru a deschide camerele de oaspeti, un sistem pentru detectarea temperaturii corporale ca sa ajusteze temperatura camerei, asta in scopul economisirii de energie.

 

Hotelul dispune de 72 camere, una de un singur loc costa 60 dolari/ noapte, iar cel mai scump costa o camera tripla, 153 dolari/ noapte. Din 2016, vor fi adaugate inca 72 de camere odata ce al doilea nivel al hotelului va fi dat in folosinta.

 

Patronii hotelului vor avea 10 angajati umani, insa operatiunile vor fi realizate de roboti in proportie de 90%. Daca ai jucat vreodata Sims, cam asa arata si robotii astia. Partea proasta este ca, daca iti cauti de lucru prin Japonia, va fi din ce in ce mai greu sa te bati pe un loc cu un robot.

Πηγή: engadget