Havok anunta Project Anarchy, un engine complet gratuit pentru jocurile 3D mobile

10

Engine-ul celor de la Havok este folosit in multe titluri de succes actuale si a servit atat imbunatatirii redarii coliziunilor cat si modului in care se distrug anumite elemente virtuale de ceva ani incoace. A fost folosit ca o alternativa pentru Physx si jocurile afisau rezultate identice indiferent de producatorul GPU.

Jocul in care si-a demonstrat cel mai bine capacitatile este Red Faction: Gurilla, daca ne intrebati pe noi. Havok intentioneaza acum sa isi faca intrarea si pe dispozitivele mobile cu ajutorul lui Project Anarchy. Engine-ul va fi oferit complet gratuit, permanent. Alternativele existente fie ofera gratuit o varianta de baza si pretind sume de bani pentru facilitati extinse, fie percep un procent din incasarile jocului, daca acesta are succes.

Gratuitatea lui Project Anarchy este pusa pe seama faptului ca Havok este subsidiara Intel. Cum producatorul de chip-uri isi concentreaza din ce in ce mai mult atentia spre sectorul mobilelor, ar fi in avantajul sau daca ar demonstra ca jocurile 3D pretentioase ruleaza mai bine pe platformele Intel decat pe restul.

Destula telenovela, ideea este ca Project Anarchy va costa 0 lei si 0 bani, va fi lansat primavara aceasta si poate face ceea ce se vede in clipul de mai jos.

Πηγή: techcrunch