Hands-on Ubuntu Phone OS

  16

  Google Android si Apple iOS sunt sistemele de operare care domina piata smartphone-urilor si a tabletelor si se pare ca utilizatorii sunt destul de multumiti de cele doua sisteme de operare, impartindu-se in fani Apple si fani Samsung.

  In ultimul timp, mai multe companii si-au anuntat intentia de a intra in jocul sistemelor de operare. Cele mai promitatoare, datorita experientei si notorietatii dobandite, sunt Firefox OS, Sailfish si Ubuntu. Cel din urma a reusit sa atraga cel mai mare interes, distributia Linux fiind deja populara printre utilizatorii PC-urilor si promitand practic o portare pe dispozitivele mobile. Ubuntu doreste sa se plaseze pe orice dispozitiv mobil ce indeplineste cerintele tehnice, chiar daca dispozitivele au fost achizitionate cu Android pe ele.

  Ubuntu doreste sa transforme oricarui dispozitiv “de mana” intr-un desktop, si sa permita utilizarea perifericelor precum mouse-ul sau tastatura, odata atasate.

  Pana cand va fi lansat oficial, ca sa merite riscul instalarii, puteti urmari clipul de mai jos cu Ubuntu pe un Nexus 4.

  Sursa: pocketnow.com