HackerOne: parteneriat Facebook-Microsoft pentru un internet mai sigur

13

HackerOne este un nou proiect ce are ca scop descoperirea de vulnerabilitati in sistemele folosite pe internet. Proiectul este unul de colaborare ce ii are ca parteneri pe Facebook si Microsoft. Acestia premiaza utilizatorii vigilenti care descopera probleme de securitate in sistemele lor si nu numai.

Proiectul HackerOne este creat pe principiul vanatorii de recompense, companiile partenere oferind premii in bani pentru cei care descopera bug-uri sau alte defecte de sistem. Problemele descoperite, in functie de gravitatea lor, vor fi recompensate cu sume ce pot varia intre 300 si 5.000 de dolari. Juriul va fi format din voluntari din cadrul Facebook, Microsoft si Google vare vor discerne intre problemele raportate si vor decide asupra remunerarii celor ce le-au raportat.

Acest proiect de colaborare intre companiile ce concureaza in mediul online are ca scop descoperirea de probleme ce ar putea afecta infrastructura internetului. Intr-un interviu oferit agentiei de presa Reuters, un reprezentant Facebook a vorbit despre necesitatea colaborarii intre toate companiile tech pentru a avea un internet mai sigur.

Πηγή: The Verge