Hackerii au inceput sa ii ameninte pe angajatii Sony si pe familiile acestora

20

In urma unui atac informatic recent asupra Sony, hackerii au extras numeroase date personale ale angajatilor, iar acum au inceput sa le dea e-mailuri de amenintare lor si familiilor acestora.

 

“Am crezut ca ce a fost mai greu a trecut”, a precizat unul dintre oficialii Sony. Grupul de hackeri supranumit Guardians of Peace a publicat pe internet datele extrase, inclusiv Social Security Numbers ale angajatilor Sony si parole catre bazele de date ale firmei. Totusi, se pare ca actiunea nu se opreste aici. Liderul grupului de hackeri scrie in e-mailurile de amenintare ca doreste ca persoana contactata sa semneze impotriva companiei Sony si sa ia atitudine, daca vrea sa inlature pericolul. Mesajul mai continua cu faptul ca nu numai angajatul va fi in pericol, ci si familia acestuia.

 

In acelasi e-mail, hackerul mai precizeaza ca Sony se va prabusi si insinueaza ca grupul are oameni in interior care lucreaza la acest lucru. Angajatii care au primit e-mailuri de amenintare au fost instruiti sa isi inchida telefoanele, tocmai in ideea de a preveni o alta scurgere de date. Deocamdata nu este clar ce face Sony efectiv pentru a-si proteja angajatii, insa investigatiile FBI continua si se spera prinderea atacatorilor cat mai repede.

 

Πηγή: Engadget