Hackeri rusi au reusit sa intercepteze e-mailuri neclasificate ale lui Barack Obama

19

Se pare ca hackerii incep sa aiba din ce in ce mai mult succes in a se infliltra in sistemele Casei Albe. Surse ale publicatiei americane New York Times sustin ca infractorii cibernetici au reusit sa patrunda in sistemele nesecurizate ale Casei Albe si sa citeasca o serie de e-mailuri neclasificate ale lui Barack Obama.

 

Hackerii nu au afectat cu nimic contul de e-mail si nici nu au interceptat conversatii clasificate. Totusi, mesajele este posibil sa fi inclus material important cum ar fi discutii despre prevederi, program schimbari la nivelul angajatilor, iar acest tip de date ar putea fi exploatat in circumstante in care sa produca pagube.

 

Oficialii americani nu au recunoscut public problema, dar se pare ca incearca sa tina totul sub control si sa afle care este volumul informatiei la care rusii au avut acces. Chiar si asa, problema subliniaza faptul ca exista sisteme vulnerabile la Casa Alba si ca specialistii in securitate ar trebui sa se straduiasca mai mult sa dezvolte sisteme de aparare.

 

Πηγή: Engadget