Guvernul chinez spera sa creeze alte 5 modele Lenovo pana in 2015

22

Guvernul din China a dezvaluit o serie de obiective pentru industria autohtona de electronice, aflata in plina expansiune, in incercarea de a egala succesul din ultimii ani al unor companii precum Huawei si Lenovo.

Intr-o declaratie publica, ministrul Industriei Informatiilor si Tehnologiei a spus ca, pana in 2015, doreste ca tara sa aiba intre 5 si 8 producatori cu vanzari de cel putin 16.1 miliarde de dolari. Ministerul a incurajat, de asemenea,  companiile sa isi directioneze achizitiile in asa fel incat sa poata integra liniile de productie si sa poata creste competitivitatea globala. In plus, oficialitatile chineze doresc ca producatorii sa aleaga nume care pot sa fie recunoscute usor in mediul international.

Aceste initiative fac parte dintr-o strategie mai larga a Chinei de a-si consolida industriile fragmentate, inclusive productia de otel, de nave, de masini si de aluminiu.

Potrivit publicatiei Wall Street Journal Huawei si Lenovo sunt, in prezent, singurele companii chineze care ating standardele dorite de guvern – vanzari de aproximativ 16.1 miliarde de dolari. Atat Huawei cat si compania ZTE au avut parte de controverse aprinse dupa ce, anul trecut, guvernul Statelor Unite le-a declarat o amenintare pentru siguranta nationala. Totusi, se pare ca dezbaterile nu au avut un efect financiar prea pronuntat. Huawei a anuntat recent ca profiturile i-au crescut cu 33 de procente, in ciuda ingrijorarii manifestate de guvernul de la Beijing.

 

Sursa: The Verge