Grupul Deutsche Telekom va realiza un sistem de protectie contra dronelor pentru aeroporturi

45

Utilizarea tot mai intensivă a dronelor, atât pentru filmare, cât și pentru scopuri de spionaj industrial, i-a făcut pe oficialii din industrie să solicite grupului Deutsche Telekom realizarea unui sistem de protecție care să prevină utilizarea aparatelor de zbor în anumite zone, conform Welt am Sonntag.

 

Publicația germană spune că industria auto este la orginea acestei solicitări, dar soluția va fi folosită și la aeroporturi, stadioane de fotbal și alte locații în care dronele nu ar trebui să zboare. Este adevărat, cele mai multe incidente sunt legate de proasta operare a dronelor – au fost foarte aproape de coliziunea cu avioane, de probleme tehnice apărute neașteptat precum terminarea bruscă a bateriei sau întreruperea semnalului dintre dronă și telecomandă. Dar există și cazuri de spionaj industrial cu ajutorul dronelor, iar cei din industria auto germană nu vrea ca secretele lor să fie făcute publice.

 

Recent, clubul de fotbal FC Bayern Munchen a apelat la specialiști în securitate pentru un sistem care să împiedice zborul dronelor pe deasupra stadionului, ei vor testa o soluție bazată pe electromagneți care să blocheze aparatele de zbor. 

 

Deutsche Telekom nu a comentat oficial informația. Publicația spune însă că grupul telecom german a făcut o demonstrație a tehnologiei sale anti-drone în cadrul unui eveniment la care au fost invitate firme din domeniul securității și apărării, precum Rohde & Schwarz, Droneshield, Squarehead sau Dedrone. Rămâne de văzut care este tehnologia utilizată de grup, precum și eficiența ei în cazuri concrete.

Πηγή: Reuters