Greenpeace: Cisco si Google sunt cele mai verzi companii IT

21

Conform studiului „Cool IT Leaderboard” al celor de la Greenpeace, batalia pentru locul intai al celor mai verzi companii se duce intre Cisco si Google.

„Cool IT Leaderboard” este o analiza care evalueaza contributia companiilor din sectorul IT in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. Domeniul IT este caracterizat de inovatie, are la dispozitie tehnologia necesara si influenta politica pentru a face posibila adoptarea rapida a energiei regenerabile.

Greenpeace a demarat in 2009 studiul „Cool IT Leaderboard”, in cadrul caruia evalueaza eforturile de protejare a mediului derulate de companiile din sectorul IT. Acestea joaca un rol foarte important in adoptarea unei infrastructuri energetice moderne, bazate pe energie regenerabila.  Ierarhia „Cool IT Leaderboard” a fost realizata printr-un sistem de scoring, companiile fiind evaluate pe 3 categorii de criterii. 

Performanta Cisco s-a imbunatatit in toate cele 3 segmente ale analizei, in special prin intensificarea eforturilor de a controla amprenta de carbon si prin cresterea ponderii energiei regenerabile utilizate in derularea operatiunilor”, se precizeaza in analiza Greenpeace pe marginea performantelor Cisco.