Google vrea sa creeze o retea globala de telecomunicatii care sa elimine taxele de roaming

17

Google se afla in negocieri cu marii operatori mobili sa elimine taxele de roaming pentru clienti, astfel incat acestia sa poata apela, trimite mesaje sau diverse date la preturile prestabilite in abonamente, din orice loc.

 

In acest scop, Google ar planui sa creeze o retea globala prin parteneriat cu Hutchinson Whampoa, detinatorul operatorului mobil Three, pentru a oferi americanilor posibilitatea de a vorbi international fara taxe in plus. De asemenea, parteneriatul ar insemna ca Google va avea acces la servicii mobile din UK, Irlanda, Italia, Danemarca, Suedia, Austria, Vietnam, Hong Kong, Sry Lanka, Macau si Indoneza.

 

Chiar daca planul este in faza initiala, bazandu-se deocamdata pe instrastructura deja existenta, piata mobila din SUA ar putea fi afectata de presiunile pe care Google le-ar pune asupra preturilor de roaming stabilite deja de cei mai mari operatori mobili din America, precum AT&T sau Verizon, oferind o alternativa ieftina clientilor.

 

Google si operatorul Three inca nu au oferit detalii despre plan, insa intrarea pe piata mobila ar putea sa incurajeze operatorii sa investeasca in noi tehnologii si oferte care sa fidelizeze clientii, sau, in caz contrar, sa destabilizeze relatiile deja construite intre operatori si clientii lor.

Πηγή: the telegraph