Google va solicita ajutorul operatorilor telecom pentru realizarea Project Loon

13

Google considera ca si-a atins potentialul maxim de penetrare in randul persoanelor cu acces la internet si isi indreapta atentia spre locuitorii naivi din zonele fara acoperire, in speranta ca primul contact cu interneteul si serviciile Google ii va transforma pe acestia in clienti fideli.

 

Metoda prin care Google incearca sa isi mentina actionarii fericiti, aratandu-le profit in crestere la fiecare sfarsit de trimestru, se numeste Project Loon. Acesta se bazeaza pe o retea de telecomunicatii care va distribui internet prin WiFi cu ajutorul unor baloane.

 

In cele sase luni de la prezentarea proiectului, echipa Google X, a incercat sa negocieze obtinerea unui spectru armonizat, acesta fiind necesar pentru implementarea optima a Project Loon la nivel global. Asadar, in prima faza, echipa din spatele Loon dorea achizitia unui spectru de frecvente nealocat si inlocuirea agresiva a retelelor telecom actuale. Planul nu a fost aprobat insa de catre CEO-ul Google, Larry Page, acesta considerand ca achizitionarea licentelor de utilizare a spectrelor, de la autoritatile fiecarei tari in parte, ar fi un proces lung, costisitor si ineficient.

 

Drept urmare, Google va incerca sa coopereze cu companiile telecom, actuale detinatoare ale licentelor de utilizare a spectrelor din benzile alocate comunicatiilor mobile. In urma eventualelor parteneriate, Google considera ca va primi permisiunea sa utilizeze spectrele operatorilor daca le permite acestora sa isi extinda retelele folosindu-se de baloanele sale.

Cert este ca Google doreste ca Project Loon sa se materializeze, insa forma pe care o va lua este deocamdata incerta.

 

Πηγή: theverge