Google va penaliza site-urile care sunt detectate ca infectate în mod repetat

24

Google încearcă să rezolve o problemă destul de importantă în ceea ce priveşte politica de căutare Safe Browsing penalizând şi mai mult site-urile marcate ca fiind infectate cu malware de orice fel.

 

Problema e că până acum, administratorii acestor site-uri marcate de Google puteau să scoată aceste marcaje şi să forţeze promovarea în rezultatele căutărilor pe cel mai mare motor de căutare online din lume. Google a venit acum cu ideea de a marca aceste site-uri ca fiind “recidiviste” iar administratorii nu vor avea ce face în privinţa avertismentelor de acest gen timp de 30 de zile.

 

Vor fi scutiţi de aceste “penalizări” doar site-urile care au fost victimele unor atacuri cu malware. Vor fi doar marcate ca fiind posibil infectate dar nu ca fiind site-uri recidiviste. Să înţelegem că Google știe foarte bine ce fac anumite site-uri.

 

În ciuda acestor marcaje, Google va permite totuşi utilizatorilor să intre pe aceste site-uri, dar cu disclaimer-ul că o fac pe propria răspundere. De exemplu, poate aţi dat peste un site pe care Google îl consideră nesigur, cu un banner mare roşu şi cu un “X” mare. Totuşi mai jos apare şi opţiunea de a accesa acel site pe propria răspundere.

 

Google a mai schimbat ceva şi în acest caz. Se pare că va mai pune un banner/pagina de avertizare în plus pentru utilizatorii browserului Google Chrome, în speranţa că îi va descuraja şi mai mult să acceseze site-urile cu probleme.

 

Πηγή: engadget