Google va oferi un serviciu de streaming muzical prin Youtube

15

Codul care se ascunde in spatele ultimei aplicatii Youtube pentru telefoanele mobile da indicii ca firma s-ar apropia de introducerea unui serviciu de streaming muzical. Acest serviciu va fi oferit gratuit (in versiunea care va contine reclame) sau contra unui sistem de abonamente (materialele publicitare vor lipsi). In plus, vor exista optiuni de creare de posturi „radio” personalizate, un mod de auditie offline, de ascultare in background si alte optiuni.

 

Desigur, toate acestea suna similar cu alte aplicatii de pe piata ca Spotify, Pandora, iTunes Radio si Xbox Music Pass. Potrivit codului de programare integrat in aplicatie, probabil ca noul serviciu oferit de Google se va numi Music Pass. Totusi, tinand cont ca si serviciul Xbox are aceeasi denumire, exista posibilitate fie ca Google sa aleaga o alta varianta, fie sa mearga pe aceasta varianta pentru a concura clar cu Microsoft.

 

Probabil, noul serviciu Google se va concentra pe milioanele de materiale video exclusive care sunt disponibile legal pe Youtube. Acest lucru va deosebi servicul de cel oferit de Google Play, unde continutul legal nu este disponibil decat in varianta audio. Abonatii la viitorul serviciu Google vor putea asculta fie liste de melodii preexistente, fie isi vor putea construi ei unele noi.

 

Deocamdata, nu exista niciun fel de informatie referitoare la cat vor costa abonamentele pentru un astfel de serviciu oferit de Google. Este, insa, de asteptat ca abonamentele sa coste sub 10 dolari si este posibil sa existe un pachet promotional care sa concureze cu cel al Spotify care ofera acces gratuit timp de 30 de zile.

 

Nu este clar cand s-ar putea lansa acest nou serviciu, dar Youtube pare a fi gata sa primeasca aceste noi functii. Foarte probabil, acest serviciu va fi disponibil si pentru sistemele desktop, nu numai pentru dispozitivele mobile.

 

Πηγή: Slashgear