Google va inchide serviciul Checkout

23

Google va inchide serviciul Checkout, instrument de procesare a platilor, pana pe 20 noiembrie, si a avertizat retailerii ca vor trebui sa aleaga o platforma diferita de procesare a platilor, se arata pe Google Commerce.

Platforma Checkout, care a fost lansata in 2006, a fost unita cu instrumentul de plati pentru mobile Wallet in noiembrie anul trecut, obiectivul acestei masuri fiind pozitia detinuta de serviciul PayPal al eBay, care domina sectorul de plati prin Internet.

De asemenea, Google a incheiat parteneriate cu companiile Braintree, Shopify si FreshBooks pentru a oferi optiuni preferentiale pentru comerciantii cu amanuntul care nu au ales inca un alt procesator de plati.

Wallet va ramane unul dintre obiectivele Google, iar dezvoltatorii de aplicatii pentru Play Store vor fi mutati pe Google Wallet Merchant Center, conform postarii facute de Justin Lawyer, senior product manager al Google Wallet.

El a subliniat ca nu vor fi schimbari pentru consumatorii care folosesc seviciul Wallet pe site-uri cum ar fi Priceline sau Uber.

In acelasi timp, comerciantii americani care primesc plati online pot apela la functia „Instant Buy” a platformei Wallet, care era denumita anterior “Google Wallet for Online Commerce”.

Πηγή: googlecommerce