Google TV introduce noi optiuni – cautare vocala si un nou ghid TV numit PrimeTime

25

Servciul Google TV se afla pe piata de 2 ani si, desi putina lume ii ofera credibilitate, compania se straduieste s ail transforme intr-un serviciu TV redutabil, care sa intre in concurenta cu ceilalti jucatori de pe piata.

Google a lansat un update pentru Google TV care permite utilizatorilor sa utilizeze cautarea vocala. De asemenea, ghidul de filme si emisiuni a fost redenumit, acum numindu-se PrimeTime.  Serviciul de televiziune al companiei ofera utilizatorilor toate tipurile de continut video, de pe retele ca Youtube, Netflix, Hulu si magazinul propriu Google Play care include peste 150.000 de filme si seriale TV. Pentru a face mai usoara cautarea in aceasta varietate de continut si a permite utilizatorior sa gaseasca mai repede ceea ce cauta, Google a introdus cautarea vocala.

Aceasta noua optiune functioneaza similar cu cea de pe dispozitivele mobile.  Utilizatorii trebuie sa rosteasca numele filmului, emisiunii sau canalului TV folosind fie un Magic Remote, fie smartphone-ul Android impreuna cu aplicatia de control. Primele dispozitive care vor beneficia de posibilitatea de control vocal sunt televizoarele LG Google TV, care vor fi lansate saptamana aceasta. Partea de hardware care va sustine tehnologia va fi si ea imbunatatita in lunile urmatoare.

Pe langa optiunea de cautare vocala, Google TV a redenumit si rebranduit aplicatia TV & Movies. Acum aceasta se numeste PrimeTime si permite utilizatorilor sa caute continut video fara sa fie nevoiti sa intrerupa materialul video pe care il urmaresc in acel moment.  Astfel, noul ghid este mai putin intruziv si faciliteaza cautarea de emisiuni, filme si alte tipuri de continut video.

 

Sursa: SlashGear