Google Translate poate traduce texte in alte aplicatii

32

Serviciul Google Translate a evoluat in ultimii ani de la posibilitatea de a traduce doar text introdus de utilizator la posibilitatea de a traduce materiale audio si video sau a primit chiar functii care ii permit sa inregistreze material video live cu ajutorul camerei smartphone-ului. Totusi, desi au fost adaugate multe facilitati, pana acum Google Translate nu putea traduce texte din alte aplicatii de pe telefonul utilizatorului.

 

O actualizare recenta a aplicatiei Google Translate ofera posibilitatea de tranducere independenta de text in aplicatii utilizatorilor Android 6.0 Marshmallow. Practic, cei care vor avea dispozitive cu cel mai nou sistem de operare Google nu vor trebui decat sa selecteze textul dorit si, cu cateva atingeri de ecran, acesta va fi tradus. Desigur, va exista in continuare posibilitatea traducerii prin copy/paste, dar noua facilitate face tot procesul mai rapid si mai la indemana.

 

De mentionat ca aceasta compatibilitate cu Android 6.0 Marshmallow este inca incomoda daca tinem cont ca e vorba de cel mai nou sistem de operare Google, ceea ce inseamna ca numarul de dispozitive e foarte limitat. Chiar si asa, initiativa e de apreciat, iar pe masura ce Marshmallow va creste in popularitate, Google Translate va deveni un tool foarte util.

 

Πηγή: PocketNow