Google Translate are o noua interfata

29

Una dintre cele mai populare unelete de traducere din mediu online face upgrade-uri spre perfectionare. Incercand sa invete ceva de la dictionarele clasice, Google constatat in aceasta perioada ca multe cuvinte traduse sunt gresite sau inutile pentru utilizatori daca nu sunt puse intr-un context.

Astfel a luat nastere ideea de a folosi volumele gigantice de traduceri din posesie intr-un mod mult mai util decat pana acum. Impartind traducerile mentionate mai sus in propozitii si indexand cuvintele din interior, acum la fiecare cuvant tradus puteti vedea afisate si propozitii ce includ acel cuvant.

Pentru a explica mai bine noua functie si pentru a mai atrage atentia asupra catorva schimbari implementate in serviciu, un reprezentant Google a postat pe blogul companiei urmatoarele randuri: “Stiai ca mai mult de 5000 de cuvinte sunt introduse anual in aplicatie? La Google suntem in permanenta curiosi in legatura cu noile cuvinte din jurul lumii, din toatele limbile. Din acest motiv si pentru a a intelege mai bine sensurile cuvintelor, ne-am decis sa observam cuvintele in habitatul loc natural.

Casuta pentru textul de tradus apare in partea stanga deasupra acesteia aflanduse meniurile drop-down de traducere din limba x in limba y si butonul “Traduceti”. De la primul contact vizual schimbarea se observa deoarece butoanele au fost finisate iar Google a decis sa introduca si un buton foarte util “Inversati limbile” care permite utilizatorului sa inverseze limbile selectate.

In partea dreapta sunt afisate cateva dintre limbile pe care Google Translate este capabil sa le traduca (cele mai folosite limbi probabil) sau cele mai mari site-uri online care pot fi traduse printr-un singur click acestea fiind afisate aleator (se schimba la fiecare refres).

Ramane sa vedem cat de repede va fi adoptata noua functie Google Translate.