Google Translate adauga suportul pentru inca 13 limbi si ajunge la un total de 103

62

Google Translate ar putea deveni o unelata si mai utila, mai ales ca a adaugat suportul pentru 13 noi limbi. Cele 13 limbi sunt amharica (Etiopia), corsicana (insula Corsica din Franta), frisiana (Danemarca, Germania si Olanda), kyrgyza (Kyrgyzstan), hawaiana, kurda, luxemburgheza, samoana, scotiana galica, shona (Zimbabwe), shindhi (Pakistan), Pashto (Afganistan) si xhosa (Africa de Sud).

 

Odata cu adaugarea acestor 13 limbi, Google Translate ajunge la un total de103 pachete lingvistice, limbi care acopera 99% dintre cele principale existente in prezent la nivel global. Google a dat, de asemenea, si explicatii cu privire la modul in care functioneaza aceasta adaugare. Pentru ca o limba sa poata fi adaugata, aceasta trebuie sa existe in forma scrisa si sa poata fi gasite suficiente surse de tradus in mediul online. Google scaneaza aceste texte, iar o masina identifica tiparele lingvistice. Pe langa inteligenta artificiala, Google se bazeaza si pe utilizatori voluntari care imbogatesc dictionarul online si verifica cuvintele deja traduse.

 

Google Translate implineste aproape 10 ani de la lansare, timp in care a oferit utilizatorilor numeroase optiuni utile. In ultimul deceniu, aria de facilitati pe care o ofera s-a extins foarte mult, dar dupa cum putem vedea Google nu se opreste aici.

 

Πηγή: Engadget