Google testeaza design-ul care nu contine bara de narigare

38

Google a inceput testarea pentru un nou design al paginii de start care nu contine bara neagra de navigare care permitea accesul la toate serviciile companiei. Schimbarea a fost pentru prima data remarcata de catre The Next Web si apare doar in browserul Google Chrome Canary, loc in care firma obisnuieste sa testeze inovatiile, inainte de a le face accesibile intregului public. Multe dintre site-urile Google nu contin acea bara neagra in partea de sus a ecranului.

Aceasta schimbare pe care compania doreste sa o faca la nivel de design pare putin ciudata si poate aduce scaderi de trafic si pierderi la nivelul utilizabilitatii site-ului. Totusi, tinand cont ca schimbarea este testata acum pe un numar mic de oameni, nu este exclus ca varianta oficiala sa ofere mai mult decat o simpla eliminare a barei de navigare.

Recent, Google a facut un test asemanator si a introdus un meniu de tip drop-down pentru butonul “Logare” unde se listau mai multe site-uri ale companiei care sunt incluse acum in bara de navigare. Acum, acel meniu drop-down nu mai exista si se pare ca, la acest capitol, gigantul motoarelor de cautare exploreaza constant. Totusi, cum Google incearca mereu noi variante de design este foarte probabil sa urmeze o schimbare.

 

Πηγή: Pocket-Lint