Google strecoara Chome OS in Windows 8

18

O parte din aplicatiile browserului Chrome au reusit sa devina aplicatii de sine statatoare, dar era evident ca nu asta era strategia gigantului motoarelor de cautare Google. Acum, o actualizare a Google Chrome pentru dezvoltatori ruleaza, practic, sistemul de operare Chrome in interiorul  Windows 8.

Noua optiune introdusa prin update-ul mentionat mai sus permite interfatei de tip Metro a Chrome sa se transforme intr-un mini-desktop cu mai multe ferestre. Acest mini-desktop  include chiar, in partea de jos, un buton pentru accesarea aplicatiilor Chrome. Aceasta facilitate este aproximativ nivelul maxim pe care il poate atinge un sistem de operare care ruleaza in browser.

Totusi, deocamdata, aceasta functiile descrise mai sus au numeroase brese de functionare ca imposibilitatea de a afisa acel mini-desktop in mod fullscreen si cursorul mouse-ului care este prost afisat. Sistemul asemanator Chrome OS care ruleaza in browser si are interfata Metro poate functiona doar daca este legat de informatiile de pe desktop. Ceea ce inseamna ca aceasta versiune a Chrome OS care poate functiona in browser  este compatibila doar cu sistemul de operare Windows 8 Pro, nu si cu versiunea RT a sistemului de operare Microsoft. Acest aspect este evident, mai ales ca nici macar nu exista un software Chrome compatibil Windows RT.

Prin aceasta introducere a unui sistem Chrome OS care poate rula in browser, Google atrage utilizatorii sa se bazeze si mai mult pe aplicatiile sale si poate strecuta sistemul de operare Chrome si in sistemele de operare cu care este in competitie.

Πηγή: Gizmodo