Google si-a schimbat logo-ul

35

Google si-a schimbat logo-ul, dupa ce recent gigantul isi anuntase si planurile de restructurare care au impartit diviziile companiei in diferite ramuri sub aceeasi egida – Alphabet. Acum, compania a prezentat si noua identitate vizuala care inca pastreaza culorile specifice Google.

 

Fundalul logo-ului a ramas alb, la fel ca si in versiunea anterioara a siglei, insa fontul a fost inlocuit cu unul fara serifa. In ansamblu, design-ul noului logo este unul mai plat si ceva mai modern si aduce cu logo-ul Alphabet. De notat mai este ca, pe langa forma obisnuita a cuvantului, Google a inlocuit specificul logo “G” cu o versiune de litera care incorporeaza toate culorile specifice companiei. Acest simbol va fi folosit si in “microfonul” care apare atunci cand cautarea vocala Google este activata. Mai sunt multe update-uri de facut pana cand noul logo Google va ajunge in toate produsele care incoporeaza vechiul logo, dar acest lucru se va intampla in cele din urma, mai ales ca firma a inceput distributia de actualizari.

 

Google a prezentat noul logo si in cadrul unui material video pe Youtube. Prezentarea include si un tur al versiunilor anterioare de logo. Schimbarea propusa de companie este una cu adevarat majora si aduce gigantul in pas cu tendintele actuale. Iata materialul video:

 

 

Πηγή: Engadget