Google search pentru mobil poate indexa acum si sugestii de aplicatii

17

Majoritatea informatiilor pe care utilizatorii le cauta pe internet se afla pe site-uri, asa ca sarcina Google este destul de simpla: indexarea continutului si conectarea utilizatorilor cu acest continut, in functie de ceea ce cauta. Totusi, cum aplicatiile mobile au devenit si ele din ce in ce mai importante in vietile utilizatorilor, Google a trebuit sa se adapteze.

 

Astfel, motorul de cautare va introduce in indexarile de rezultate pentru dispozitivele mobile si informatii specifice despre aplicatii. Spre exemplu, daca utilizatorul cauta date despre un restaurant, informatia indexata ar putea sa-l directioneze catre aplicatia Yelp pe care o are deja instalata pe smartphone.

 

De asemenea, incepand de saptamana viitoare, Google va incepe sa ofere sugestii si despre aplicatii pe care utilizatorii nu le au instalate pe smartphone-uri si sa indexeze informatii care provin din aplicatii. Asadar, chiar daca utilizatorul nu are instalata aplicatia Yelp, informatii din aceasta aplicatie vor fi indexate, iar utilizatorului i se va oferi sugestia sa o instaleze.

 

Πηγή: PocketNow