Google se pregateste sa lanseze Google Maps pentru iPhone

34

Aplicatia Google Maps pentru sistemele de operare iOS este aproape gata. Potrivit unei persoane apropiate companiei, Google a distribuit deja o versiune de testare a noii aplicatii si “adauga ultimele detalii” inainte de a trimite aplicatia catre vanzare in App Store.

Un raport al publicatiei Wall Steet Journal cu privire la aplicatie, consemneaza ca Google Maps pentru sistemele iOS va beneficia de navigare turn-by-turn (pas cu pas), optiune care nu era disponibila inainte ca hartile sa fie optimizate pentru iOS. Totusi, exista speculatii cum ca aplicatia va avea numeroase anunturi publicitare, compania cautand sa obtina profituri mari in urma acestei lansari.

Desi nu a putut comenta concret zvonurile, unul dintre purtatorii de cuvant ai Google a oferit indicii ca acestea ar fi adevarate. “Suntem de parere ca Google Maps sunt hartile cele mai intuitive, precise si usor de folosit din lume. Scopul nostru este sa facem disponibile hartile oricui doreste sa le foloseasca, indiferent de dispozitiv, browser sau sistemul de operare pe care il utilizeaza”, a declarat oficialul.

Informatiile prezente in raportul Wall Street Journal nu precizeaza si data la care va fi lansata aplicatia in App Store, dar este foarte posibil ca firma sa doreasca sa o ia inaintea Nokia, care va lansa o aplicatie similara Google Maps marti. Aplicatia celor de la Nokia se va numi Here si va fi tot un sistem de cartare special conceput pentru dispozitivele care ruleaza sistemul de operare iOS.

Apple nu a facut inca nicio declaratie publica cu privire la acest subiect.

 

Sursa: The Inqurer