Google se pregateste de amenzi in Europa

14

Franta, Marea Britanie, Italia, Germania, Spania si Olanda se pregatesc sa amendeze Google din cauza politicii sale privind datele personale.

Dupa o lunga investigatie, autoritatea franceza CNIL a recomandat statelor europene sa ia masuri impotriva Google in privinta politicilor sale asupra datelor personale. Institutia a anuntat ieri ca Google nu a raspuns intr-un mod multumitor cererilor sale. Acum depinde de fiecare autoritate de reglementate din statele membre ale Uniunii Europene sa ia masuri.

Google a unificat anul trecut setarile de intimitate pentru toate produsele sale, de la motorul de cautare pana la Picassa, Google+, Google Maps si altele.

Google sustine ca respecta legile europene si ca politicile sale permit crearea unor servicii mai simple si mai bune. Compania poarta deja discutii cu autoritatile in aceasta privinta.

Recent, gigantul online a luat decizia de a inchide popularul Google Reader. Desi nu a fost anuntat oficial motivul, presa a scris ca motivele ar fi legate de dificultatile privind respectarea legislatiei privind politica de colectare a datelor personale.

Din acest motiv pentru Google a fost mai usor sa inchida serviciul decat sa-l separe de intreaga sa infrastructura pentru a-l vinde altei companii.

Πηγή: The Verge