Google schimba designul compunerii e-mailurilor din Gmail

24

Google a schimbat designul ferestrei de compunere a mesajelor in clientul de mesagerie Gmail. Astfel, e-mailurile vor aparea intr-o fereastra separata, astfel incat acestea vor putea fi verificate si vizualizate in acelasi timp.

“Salvarea unei schite, deschiderea unui e-mail vechi si apoi redeschiderea schitei presupun un timp irosit. Acum fereastra de mesaje apare in mod pop-up,  similar cu ferestrele pentru mesajele instant, doar ca mai mare”, a spus Phil Sharp, product managerul Google.

“Noul mod de afisare face posibila verificarea e-mailurilor fara ca utilizatorii sa inchida fereastra in care compuneau un nou mesaj. Acestia pot face chiar cautari sau monitoriza mesajele pe care le primesc in timp ce scriu alte e-mailuri. Si, pentru ca noua interfata de compunere a e-mailurilor functioneaza exact ca cea pentru mesajele instant, se pot scrie mai multe e-mailuri in acelasi timp si ferestrele pot fi minimalizate pentru a se reveni la ele mai tarziu.”, a continuat Sharp.

Google a adaugat, de asemenea, si o optiune care permite inserarea mai usoara de imagini in corpul de text. Totodata, sunt afisate si fotografiile de profil ale utilizatorilor, precum si sugestii de contacte. Compania promite ca vor fi introduse si alte optiuni noi in lunile urmatoare.

Tot potrivit product managerului aceleasi schimbari se vor aplica si pentru actiunea de raspundere a e-mailurilor. “Raspunderea la e-mailuri a fost schimbata pentru a se potrivi mai bine modului conversational – raspunsurile ocupa mult mai putin loc pe verticala, se extind in mod inteligent, raspunzand cerintelor utilizatorilor, iar datele de contact si alte detalii sunt mereu vizibile, indiferent de timpul care se aloca alcatuirii mesajului”.

In acest moment, schimbarile din Gmail sunt in stadiul de preview,  ceea ce inseamna ca nu sunt disponibile decat pentru unii utilizatoril, dar se vor extinde treptat catre toti. Google planuieste ca in viitor sa introduca si optiuni ca inserarea de emoticoane, de insemnari cu privire la data la care a fost scris e-mailul si multe altele.

 

Sursa: TGDaily