Google Scan and Match elimina versurile explicite din melodii

28

Fanii suficient de in varsta ai muzicii, care o pot asculta fara sa ceara permisiunea parintilor, pot alege daca sa auda sau nu versurile explicite ale melodiilor. Acest lucru se poate realiza prin intermediul functiei Google Scan and Match. Serviciul adauga etichete muzicii incarcate de utilizator si, in loc sa incarce intreg fisierul audio, face melodia disponibila prin Google Music, scurtand astfel timpul de upload. Ceea ce este deosebit este ca aplicatia Google Scan and Match detecteaza daca a fost incarcata o melodie cu versuri explicite si o inlocuieste cu versiunea din Google Music, din care s-au eliminat versurile cu probleme.

Multi artisti lanseaza versiuni “curate” ale albumelor care contin versuri explicite, special pentru  oamenii care nu doresc sa le auda sau pentru copii care vor sa le asculte piesele fara sa aiba nevoie de acordul parintilor. Totusi, daca utilizatorul achizitioneaza un anumit album in versiunea cu versuri explicite, atunci Google va incarca melodiile normal, exact cum apar pe albumul original.

Nu multi dintre utilizatori se plang de faptul ca Google extrage versurile explicite din anumite melodii. Totusi, exista si nemultumiti de faptul ca Google Music le cenzureaza muzica si le inlocuieste piesele cu versuri explicite cu versiunile care nu le contin. De asemenea, o parte dintre cei care folosesc serviciul sustin ca butonul “Fix Incorrect Match” poate permite ascultarea melodiilor in versiunea lor originala, nemodificata.

 

Sursa: SlashGear