Google s-ar putea alia cu SpaceX pentru a oferi servicii de internet prin Satelit

12

Google si SpaceX wunt douacmpanii cunocute pentru faptul ca fac proiecte gigantice care par desprinse din filmele SF. Tocmai de aceea, este de notat ca in ultima vreme au aparut informatii care sugereaza ca cele doua companii s-ar fi aliat pentru incepe un proiect urias si ambitios care ar putea extinde foarte mult accesul la internet la nivel global.

 

O publicatie de profil noteaza ca Google ar fi interesata sa investeasca in SpaceX “pentru a sustine construirea satelitilor SpaceX care sa poata trimite (n.r.- catre Pamant) raze laser care sa ofere acces la internet pe tot Globul, catre milioanele de oameni care nu beneficiaza de el”. Google incearca de mult timp sa gaseasca modalitati creative de a extinde accesul la internet pe o suprafata cat mai mare a Terrei, inclusiv servicii de furnizare de internet cu ajutorul unor baloane gigant care sa pluteasca deasupra regiunilor rurale sau deasupra regiunilor unde infrastructura terestra este greu de construit.

 

Desigur, problema principala cu distribuirea de servicii de internet prin sateliti este ca nu se poate livra acces de mare viteza, intrucat spectrul folosit pentru transmisiile prin satelit nu este suficient de puternic pentru a putea sustine conexiuni wireless la internet, asa cum se intampla cu companiile care ofera traditional astfel de servicii.

 

Mai este de notat ca Elon Musk, directorul SpaceX a precizat saptamana trecuta ca firma lucreaza pentru “crearea unui sistem de comunicatii global care va fi mai mare decat orice altceva exista sau despre care s-a discutat in prezent”. Asta este un indiciu care sugereaza ca zvonurile legate de investitiile din partea Google ar putea fi corecte, asa ca ramane de vazut cum va evolua in viitor aceasta situatie.

 

Πηγή: BGR