Google proscrie cablurile

24

Incarcarea wireless si-a facut subtil aparitia  pe telefoane precum Nexus 4 si Nokia Lumia 920. Google mai face un pas si se alatura celor de la PMA (Power Matters Alliance) pentru a standardiza acest tip de alimentare la nivel global, zic dansii.

Daca va prinde aceasta facilitate, introvertitii vor avea cel mai mult de castigat, deoarece vor fi scutiti de intrebari precum “…auzi, n-ai un incarcator de Google?“. Bineinteles ca nici restul lumii nu se va plange daca telefonul s-ar incarca doar lasandu-l pe masa vreunui local, pe colturi alese cu grija, numai bune pentru a compensa lipsurile posesorului.

PMA este pe cale sa faca pentru energia electrica, ceea ce a facut internetul pentru date.” a declarat reprezentantul Google, Vint Cerf. Google aduce pe masa PMA companii precum Starbucks, Westfield, Duracell, Powermat, nume sonore cu care ei colaboreaza in prezent si care ar putea cu usurinta sa creeze o infrastructura pentru incarcarea fara fir.

WiFi-ul este oferit gratuit, implica costuri mici in raport cu fluxul de clienti pe care il aduce si este prezent in toate locatiile care se respecta. Va fi interesant sa vedem sub ce forma vor adopta managerii localurilor incarcarea fara fir si daca se va reflecta acest serviciu in preturile practicate in contextul crize actuale si al scumpirilor constante inregistrate de kWh.

Sursa: stuff.tv