Google Project Ara amanat pentru anul viitor

37

Google Project Ara este unul dintre cele mai ambitioase programe care are drept scop regandirea modului in care sunt asamblate smartphone-urile. Initiativa celor de la Google se vrea doar inceputul pentru proiectele care au in centru constructia de smartphone-uri modulare, adica unele in care componentele sunt inlocuibile si personalizabile dupa dorinta.

 

Primul dispozitiv din program trebuia sa isi faca aparitia anul acesta, in Puerto Rico, dar se pare ca gigantul se confrunta cu o serie de probleme, asa ca lansarea a fost amanata pentru 2016. In plus, Google va schimba putin abordarea si anul viitor nu va mai lansa produsul in Puerto Rico ci va “selecta cateva locuri din Statele Unite”pentru a putea testa Ara in conditii normale. Anuntul a fost facut pe Twitter, iar Google nu a oferit niciun fel de alte detalii, insa hashtag-ul #newlocationcomingsoon sugereaza ca vor aparea informatii cu privire la pietele pe care va fi introdus Ara inainte de 2016.

 

Google nu a explicat nici de ce a renuntat la Puerto Rico drept zona de test, dar a precizat ca pe parcurs au aparut mai multe variabile decat ar fi fost de asteptat. Asta sugereaza ca fie modulele nu ofereau tocmai calitatea potrivita, fie Google isi doreste un grup mai mare de test decat cel pe care il putea oferi Puerto Rico.

 

Πηγή: PocketNow