Google produce piele artificiala pentru a testa nanoparticulele care detecteaza cancerul

22

In octombrie anul trecut, Google a anuntat ca lucreaza la dezvoltarea de nanoparticule magnetice care vor cauta celulele canceroase din sange si vor raporta rezultatele catre o bratara inteligenta. Acum, se pare ca gigantul foloseste si piele create artificial pentru a dezvolta si testa aceasta tehnologie.

 

Atunci cand Google a anuntat aceasta tehnologie, nu a detaliat cum anume vor transmite nanoparticulele informatia pe care o detecteaza in sange. Totusi, intr-un material video, se precizeaza ca se vor folosi semnale luminoase la nivelul venelor superficiale aflate pe partea interioara a incheieturi mainii, iar informatiile vor fi transmise catre bratata inteligenta. Desigur, acest sistem pe baza de semnale luminoase va trebui testat pe mai multe tipuri de piele si culori de piele. Tocmai de aceea, Google a construit brate acoperite cu piele artificiala, care au “aceeasi autofluorescenta si aceleasi componente biochimice ca bratele reale.

 

Materialul video care prezinta sistemul ofera o perspectiva uimitoare si indicii despre lucrurile iesite din comun care se dezvolta in cadrul Google X. Unul dintre oficialii companiei a comentat faptul ca ar putea fi ciudat ca oamenii sa aiba nanoparticule care sa pluteasca in sange si a spus: “e mult mai ciudat sa ai celule canceroase care sa pluteasca prin tot organismul si sa incerce constant sa te ucida”.

 

Iata si materialul video care prezinta proiectul cu nanoparticule care detecteaza cancerul:

 

 

Πηγή: The Verge