Google prioritizeaza aplicatiile pe tablete si aduce Newsstand app [video]

106

Google si-a tinut promisiunea facuta acum o luna de a lansa aplicatia ”Designed for tablets” care aduce in prim-plan pe ecran aplicatiile accesate cel mai des. Iar prim-plan inseamna iconite mai mari ale aplicatiilor pe care le vei vedea mai bine pe ecranul tabletei.

 

Daca detii un device ceva mai mare decat un telefon normal, vei vedea sectiunea ”Designed for tablets” plasata proeminent ca default view in topul listei de aplicatii. Totodata, aplicatiile care nu indeplinesc criteriile pentru tableta, vor primi eticheta si dispunerea corespunzatoare, numita “Designed for phones”. Este de fapt un simplu switch care are rolul sa ajute utilizatorii de tablete Android sa-si organizeze biblioteca cu reviste, filme si carti.

 

In sprijinul acestora, Google a anuntat ieri Google Play Newsstand, o aplicatie care aduna articolele din ziarele, revistele sau blogurile pe care le urmaresti. Este o aplicatie speciala pentru tablete sau telefoane, deocamdata doar pentru Android, urmand ca in 2014 sa se lanseze versiunea Newsstand pentru iOS.

 

Cu Newsstand poti sa fii la curent cu noutatile din lume, sa revii la ele cand nu ai timp sa le citesti, chiar si cand esti offline. Propria biblioteca de articole pe care o poti forma cu Newsstand poate fi completata cu imagini, sunete si video inline. Aplicatiile similare, Play Magazines si Currents vor fi inlocuite sau integrate in update-ul la Newsstand, prin care Google isi va lua libertatea sa si sugereze utilizatorilor un articol de interes care a aparut intr-un anumit ziar.

 

 

Πηγή: engadget