Google primeste ultimatum din partea autoritatilor americane antitrust

17

Google primeste un ultimatum din partea autoritatilor SUA antitrust pentru a recunoaste ca modifica rezultatele cererilor de cautare in scopul obtinerii de profit.  Google are la dispozitie doua saptamani pentru a raspunde acestui demers, in caz contrar, gigantul IT risca un proces grandios, care i-ar putea afecta reputatia.

Comisia Federala pentru Comert provoaca prin astfel de demersuri Google, intrucat nu poate demara urmarirea penala impotriva sa. Mai mult d ecat atat, managerii gigantului IT sustin ca acuzatiile de fraudare a rezultatelor motorului de cautare nu au o baza reala, iar comisia respectiva nu dispune de probe concludente in acest sens.

Google a intrat anul trecut in vizorul autoritatilor americane antitrust, cand au inceput sa se intereseze de activitatea companiei. Se presupune ca societatea umfla, in mod artificial, popularitatea produselor proprii, ridicandu-le mai sus, pe lista cu rezultatele cautarilor.

Comisia pentru Comert din SUA a creat deja o echipa speciala, care s-ar putea ocupa de un posibil proces impotriva Google.

Comisarul European pentru concurenta, Joaquin Almunia, a declarat ca pozitia dominanta a Google in domeniu a transformat-o intr-un monopol agresiv, acuzand gigantul IT ca limiteaza posibilitatile concurentilor din domeniul publicitatii pe internet si al cautarilor pe internet.

Expertii de la Boston Consulting au calculat ca informatiile cu caracter personal le asigura companiilor de internet un profit anual de peste 300 de miliarde de euro pe an.

Sursa: Capital