Google Play va include o sectiune dedicata tabletelor, incepand cu 21 noiembrie

16

Google a fost destul de insistent in ultima vreme  cu dezvoltatorii de aplicatii in ceea ce priveste compatibilitatea cu tabletele. Astfel, compania incearca sa ofere utilizatorilor de tableta aplicatii care sa le garanteze o experienta de calitate. Tocmai din acest motiv, incepand cu data de 21 noiembrie, magazinul online Google Play va afisa predefinit pentru utilizatorii de tablete aplicatii optimizate pentru aceste dispozitive.

Sectiunea speciala numita “Construit pentru tablete” (n.r – Designed for tablets) a fost adaugata Google Play de ceva vreme si permite utilizatorilor de dispozitive Android cu ecran de peste 7 inci sa gaseasca aplicatii compatibile cu tabletele. Aceasta schimbare a facut si viata dezvoltatorilor de aplicatii mai usoara, intrucat aplicatiile construite special pentru tablete au crescut brusc in popularitate dupa adaugarea sectiunii.

Asadar, incepand cu data de 21 noiembrie sectiunea special dedicata tabletelor va fi oferita predefinit in cazul listelor cu aplicatii, pentru cei care acceseaza magazinul online Google Play de pe tableta. Totusi, utilizatorii care vor dori, vor putea modifica modul de vizualizare astfel incat sa fie afisate toate aplicatiile, nu doar cele care sunt optimizate pentru tablete.

In plus, incepand cu luna noiembrie, aplicatiile care nu sunt compatibile cu dispozitivele de tip tableta vor fi sortate sub sectiunea “Destinat telefoanelor” (n.r – Designed for phones). Astfel, utilizatorilor de tablete le va fi mai usor sa elimine acele aplicatii care nu ar arata bine pe ecranele gadget-urilor pe care le detin, dar ii va ajuta si pe cei care au dezvoltat aplicatii special pentru telefoanele mobile sa isi creasca numarul de descarcari.

Πηγή: Slashgear