Google Play Games renunta la contul de Google+ la logare

39

Conturile de Google+ devin din ce in ce mai putin utile pentru cei care le au. Acum, Google mai face un pas inainte si renunta la obligativitatea logarii cu Google+ in serviciul Play Games.

 

In urmatoarele cateva saptamani, modul de logare in Google Play Games se va schimba si se va orienta catre Google ID. Utilizatorii care nu mai au rabdare ca schimbarea sa se faca automat, o pot face direct din aplicatia Google Play Games, de unde isi pot alege si o imagine de profil sau un avatar. Noile tipuri de ursername sunt legate de conturile de e-mail ale utilizatorilor, iar acestia pot decide daca fac sa nu publica activitatea pe care o au. Pe langa asta, utilizatorii vor putea sa introduca datele doar o data pentru fiecare cont, nu de fiecare data, pentru fiecare joc (asa cum era necesar pana acum).

 

Utilizatorii care nu au incercat inca Google Play Games vor fi invitati sa isi aleaga un Gamer ID atunci cand se logheaza. Utilizatorii deja existenti vor putea face acest lucru atunci cand vor incerca sa acceseze orice joc din Google Play.

 

Google a inceput inca de anul trecut sa nu mai oblige utilizatorii sa aiba conturi de Google+. Totul a inceput cu Youtube, apoi s-a extins si la alte servicii.

 

Πηγή: Engadget