Google Play cuprinde 700.000 de aplicatii

19

Google a declarat ieri ca magazinul online al companiei ofera 700.000 de aplicatii pentru sistemele Android, conform Bloomberg. Cifra pozitioneaza Google Play ca un concurent direct pentru iTunes App Store, magazinul online Apple. Acesta din urma permite utilizatorilor sa aleaga dintr-o gama de sute de mii de aplicatii, cele mai multe fiind compatibile cu dispozitivele iPhone si iPad.

Google s-a straduit sa atraga din ce in ce mai multi producatori care sa dezvolte aplicatii pentru sistemul de operare Android si incearca sa comercializeze programe cat mai bune pentru tabletele sale, capitole la care Apple a detinut suprematia inca din 2010, odata cu lansarea primei generatii iPad. Sa speram ca tabletele din ce in ce mai deosebite lansate de Google vor ajuta compania sa castige batalia cu Apple in ceea ce priveste piata aplicatiilor pentru dispozitivele mobile.

Recent, Google a lansat si tableta Nexus 10 care este echipata cu un display de 10 inci ce ofera o rezolutie de 2560×1600 de pixeli.  Rezolutia oferita de Nexus 10 este superioara ecranului Retina de pe noul iPad, care ofera doar 2048×1536 rezolutie in pixeli. Totodata versiunea Nexus 10 cu capacitate de stocare de 32 de GB ofera si conectivitate 3G. Dupa cum se poate observa, pasiunea Google pentru tablete devine din ce in ce mai mare, ceea ce inseamna ca si aplicatiile pentru sistemele Android vor deveni mai numeroase.

Pe de alta parte, Apple sustine ca sistemul de operare iOS detine suprematia in ceea ce priveste vanzarile. Astfel, compania a anuntat ca a acordat fonduri de 6.5 miliarde de dolari producatorilor de aplicatii. Aceasta suma a fost acordata treptat, inca din2008 cand s-a lansat magazinul online iTunes.  Totusi, nici Google nu isi neglijeaza producatorii de aplicatii, dovada fiind numarul mare de produse ce se pot cumpara din Google Play.

 

Sursa: SlashGear