Google opreste suportul pentru aplicatii in Internet Explorer 9

16

Google retrage suportul pentru aplicatii in browserul Microsoft Internet Explorer 9. Compania a explicat ca nu va mai oferi acest suport catre Internet Explorer 9 pentru ca Internet Explorer 10 s-a lansat anul trecut si considera ca perioada de tranzitie a fost suficient de lunga.

“Oferim suport pentru ultima versiune a Google Chrome (care se actualizeaza automat atunci cand detecteaza ca o versiune noua este disponibila), dar si versiunile curente si cele mai importante ale Firefox, Internet Explorer si Safari”, se arata in informatiile oferite de Google. “De fiecare data cand o versiune noua a acestor browsere este lansata, incepem sa oferim suport pentru acel update si renuntam sa oferim suport versiunii antepenultime”, mai completeaza Google.

Compania nu va mai testa nimic pe browserul Internet Explorer 9 si va informa utilizatorii ca este timpul sa treaca la o versiune noua. “Utilizatorii care acceseaza serviciile Gmail si Google Apps de pe un browser care nu este compatibil vor primi notificari si informatii cu privire la browserele moderne si cum pot face upgrade”, sustine Google.

Si utilizatorii business vor fi afectati de aceasta intrerupere a suportului, iar firma sfatuieste ca acestia sa isi creeze copii ale datelor. “Companiile care depind de versiuni mai vechi ale browserului Internet Explorer ar trebui sa ia in considerare folosirea a doua browsere in paralel”, sfatuieste Google.