Google nu permite Samsung lansarea asistentului Viv pe Galaxy S8

112

Conform unor zvonuri de ultimă oră, Google nu permite celor de la Samsung să instaleze asistentul digital Viv pe Galaxy S8. Probabil Google își protejează astfel investițiile făcute în Goggle Assistent și integrarea acestuia cu platforma Android. Dar cred că acest anunț va afecta Samsung și va accelera mutarea Samsung spre platforma Tizen pe care o dezvoltă de câțiva ani pe terminalele din Seria Z.

Lansarea asistentului Viv a fost anunțată ca o mare inovație, după ce Samsung a cumpărat firma fondată de oamenii care au creat Siri. De asemenea, Samsung avea nevoie de un atuu după fiasco-ul Note, iar asistentul digital a fost chiar lăudat de multă lume. Decizia Google de a bloca aceasta implementare ar putea afecta compania sud-coreeană.

Conform surselor citate, Samsung are un acord cu Google din 2014 în care se specifică clar că sud-coreenii nu pot dezvolta aplicații Android care să concureze serviciile Google. Iar asistentul digital Google este considerat esențial pentru companie, deci este un serviciu prioritar. Pe de altă parte, Asistent este deocamdată doar pe telefoanele Pixel și probabil doar pe Android 7.0 Nougat. Probabil există soluția de a lansa cu Android 6.0, dar ceea ce ar contraveni principiilor Samsung de a avea cea mai nouă versiune a plarformei.

Urmăresc acest subiect și vă țin la curent…

Πηγή: ANDROID HEADLINES