Google nu este de acord cu încărcarea rapidă prin porturile USB Type-C

29

Google a actualizat regulamentul Android Compatibility Definition, iar schimbările aduse în regulament le dau fiori dezvoltatorilor de tehnologii de încărcare rapidă şi producătorilor de terminale ce rulează pe Android. Şi vorbim de nume mari din industria telefoanelor mobile şi din industriile conexe. Vorbim de Samsung, Qualcomm, Mediatek, OnePlus şi mulţi alţii.

 

Google susţine că utilizarea acestor tehnologii ar putea duce la incompatibilităţi între dispozitive, cabluri şi încărcătoare certificate USB Power Delivery și ar putea duce la deteriorarea dispozitivelor. Totodată, Google menționează că soluţiile existente pe piaţă folosesc un voltaj crescut faţă de limitele admise ale standardului USB Type-C, lucru care ar putea pune în pericol funcţionarea în limitele acceptate.

 

Temerea mai mare a celor de la Google este legată de dispozitivele de încărcare rapidă care nu provin de la producătorii terminalelor cu Android. Din păcate, nu există o confirmare din partea Samsung a problemelor legate de bateriile incendiare, dar noile Note7 aveau încorporată tehnologie de încărcare rapidă. Până acum s-a pus problema că de vină ar fi fost bateriile şi nu tehnologia de încărcare rapidă, dar este o cauză care merită cercetată.

 

Πηγή: google