Google Now pe smartwatch – un nou standard pentru ceasurile inteligente

22

Google lucreaza la un prototip de ceas cu adevarat inteligent, care promite ceva nou si folositor. Si Apple ar lucra la unul, la fel si Nokia, insa Google e mai aproape de concret, al lor putand fi lansat in preajma sarbatorilor sau cel tarziu in prima jumatate a anului viitor.

Ceasurile inteligente de la Apple se bazeaza pe iOS, te lasa sa verifici vremea, calendarul, insa sunt limitate cand vine vorba de Web search sau de anticiparea nevoilor tale. In schimb, viitorul ceas inteligent de la Google, care functioneaza cu Android, va fi pricopsit cu Google Now, ceea ce insemna ca device-ul iti va raspunde la intrebari, va face recomandari si predictii cu privire la ceea ce vrei sa faci. Mai concret, iti configurezi Google Now pe ceas, si vei fi avertizat atunci cand trebuie sa pleci la o intalnire si de timpul pe care il ai la dispozitie ca sa nu intarzii in functie de localizarea ta si de conditiile din trafic.

Google lucreaza si la posibilitatea ceasului de a-ti invata programul, obiceiurile, pentru a-si adapta notificarile. Fara sa te incurci in butoane, in scroll pe touch screen, in lista cu rezultatele de pe Web, care oricum nu incap suficient pe ecranul mic al ceasului, Google smartwatch iti livreaza informatiile simplu, direct si la obiect.

Desi iWatch-ul la care lucreaza Apple se crede ca va revolutiona lumea ceasurilor inteligente, Google va stabili un standard ridicat cu acest smartwatch in care este integrat Google Now.

Πηγή: slate